Вече съвсем официално: неизменният столичен кмет Йорданка Фандъкова няма да се

...
Вече съвсем официално: неизменният столичен кмет Йорданка Фандъкова няма да се
Коментари Харесай

Вече официално: Фандъкова обяви, че няма да се кандидатира пак за кмет

Вече напълно публично: неизменният столичен кмет Йорданка Фандъкова няма да се кандидатира за нов мандат на локалните избори наесен.

Това разгласи самата Фандъкова пред Нова тв.

" Това е мое решение - взето от дълго време. Много хора знаеха за него. Вече е време да бъде оповестено пред всички ", съобщи тя.

Още в края на предходната година водачът на ГЕРБ Бойко Борисов разгласи, че сменя трима от дългогодишните градоначалници на партията - по-точно в София, Бургас и Пловдив. Фандъкова не трябваше да е претендент и през 2019 година, само че в последния миг бе уверена да се впусне в конкуренцията, която завоюва след балотаж (с Мая Манолова).

Освен Йорданка Фандъкова в София, Борисов възнамерява промяна и на Здравко Димитров в Пловдив и Димитър Николов в Бургас.

Че ГЕРБ ще търси нов претендент за столицата от дълго време е ясно. Последният мандат на " Зико ", както назовават пловдивския кмет, също бе предупреден. Изненадата бе единствено градоначалникът на Бургас, чиито индивидуални резултати на локалните избори постоянно са били повече от приемливи.

Засега ГЕРБ няма титуляр за София. Спряга се името на ръководителя на Столичния общински съвет Георги Георгиев, както и на зам.-кмета Мирослав Боршош.

За Бургас се спряга името на депутата Жечо Станков.

В Пловдив пък Здравко Димитров също отиде на балотаж - със Славчо Атанасов. Също обществена загадка - мощният човек в Града под тепетата в действителност е някогашният кмет Иван Тотев, като източници на Клуб Z настояват, че на процедура Тотев ще дефинира кой ще е идващият претендент на партията. Спрягат се имената на доближените му - кметът на регион " Тракия " Костадин Димитров, този на регион " Централен " Георги Стаменов, както и зам.-кметът Георги Титюков. 

Иначе, сигнали за бъдещите рокади в София и Бургас Борисов даде още през 2021 година, когато Фандъкова и Николов бяха заменени като заместник-председатели на партията. Тогава водачът разгласи, че те трябвало да се концентрират върху кметската си работа, че ще продължат да работят за партията, че никога не свалял доверието си от тях, само че и че резултатите в двете области от локалния избор били незадоволителни.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР